Mii de refugiați ucraineni continuă să intre în țară, pe la Sighet

1 martie 2022, 08:44

Oamenii continuă să vină și să ceară ajutor pe pământ românesc. Mame care își poartă pruncii la piept și întreaga viață într-o valiză, femei care și-au lăsat soții acasă să își apere țara și bunici care se gândesc cu groază încotro să o apuce.

Sunt și studenți străini care învățau în Ucraina și își doreau să devină medici și să salveze vieți, iar acum sunt nevoiți să renunțe la visul lor și se întoarcă în țările natale. Toți au lacrimi în ochi, li se citește pe față disperarea și mulți nu știu încotro să meargă și ce vor face. Unii mai norocoși au rude în Europa, alții sunt ajutați de voluntari.

Ucrainenii primesc aici tot sprijinul mecesar, de la mâncare până la un acoperiș deasupra capului, nimeni nu răbdă nici de foame și nici de frig.

Drumul până aici este destul de greu pentru oameni. Unii vin pe jos, dar reușesc să treacă repede granița, alții stau în mașini în coloane care se întind pe 10 km.

Este o impresionantă desfășurare de forțe pentru a-i ajută pe aceșți oameni. Toată lumea se implică, autorități locale și județene, poliție, ISU, asociații, preoți și călugărițe. De la Cluj a venit un convoi de mașini. Voluntarii au preluat zeci de refugiați și i-au dus în Sibiu și Cluj, în locuri în care să fie în siguranță, departe de pericolul din țara lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite