Mii de şoferi trec pe roşu la Timişoara. Nu pot fi acordate sancţiuni pe baza imaginilor filmate de camerele de bord ale maşinilor sau de sistemele de supraveghere din administraţia primăriilor

10 decembrie 2021, 19:16

Timişorenii forţează semaforul cam de 1500 de ori pe zi. Intersecţia de la punctele cardinale este una dintre cele mai aglomerate din oraş, cu cele mai multe nereguli şi tot aici au loc o mulţime de accidente

Scuza conducătorilor auto este că aveau viteză şi nu mai puteau opri în condiţii de siguranţă. Practic, au încălcat legea, dar au scăpat de cele mai multe ori nesancţionaţi.

În ultimii 5 ani în Timişoara au avut loc 78 de accidente cauzate de trecerea pe culoarea roşie sau galbenă a semaforului. O persoană a murit şi aproape 100 au fost rănite.

Comisia de circulaţie de la Primărie a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din 10 intersecţii din oraş. Dar poliţia nu le poate folosi ca probe.

Inspectoratul de poliţie a transmis printr-un comunicat că nu poate sancţiona sau constata contravenţii decât în baza mijloacelor tehnice omologate.

Această aparatură nu doar că trebuie să fie omologată dar trebuie să se afle şi în gestiunea poliţiei.

În noiembrie, la Parlament a fost depus un proiect de lege prin care se propune ca şoferii care încalcă legea să poată fi sancţionaţi şi pe baza imaginilor filmate de camerele de bord ale maşinilor sau de sistemele de supraveghere din administraţia primăriilor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite