Mii de poliţişti protestează faţă de nerespectarea legii salarizării şi refuză să mai dea amenzi

11 decembrie 2021, 19:18

De o săptămână, şoferii pot încălca aproape orice regulă de circulaţie şi scapă, cel mult, cu un avertisment. Asta dacă poliţistul care îi vede participă la protest – adică închide ochii doar pentru a păgubi bugetul statului. Stat care, spun cei nemulţumiţi din sistem, nu-i plăteşte pe poliţişti aşa cum scrie la lege. Nu îşi mai fac nici măcar norma de amenzi.

S-au adunat mii de procese verbale care indică faptul că poliţişti din mai toate judeţele ţării protestează prin acordarea de avertismente scrise sau chiar verbale. Cele mai multe sancţiuni se aplică de regulă vitezomanilor sau celor care nu poarta centura sau măşti sanitare. Din cauza efectelor acestui mod de lucru, poliţiştii sunt presaţi să încheie protestul, spun sindicaliştii.

Poliţiştii care participă la protest cer respectarea legii salarizării şi, pentru a se face auziţi, vor să meargă la sediile PNL, PSD şi UDMR, partide care guvernează acum ţara.

Am cerut un punct de vedere la Inspectoratul General de Poliţie legat de protestul în derulare. Instituţia rămâne însă consecventă – comunică atunci când subiectul o pune într-o lumină bună.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite