Mii de persoane au protestat în noaptea de duminică spre luni în București și în orașe din țară față de introducerea noilor restricții

29 martie 2021, 07:53

În Capitală, protestatarii s-au adunat în Piaţa Universităţii și au pornit în marș spre Piața Victoriei. Nu au purtat măști și au strigat împotriva guvernului și a restricțiilor impuse.

Manifestația s-a încheiat în jurul orei 04.00.

Peste 500 de oameni au ieșit în stradă și la Galați, după ora 22.00, când circulația era restricționată.

Protest a fost și la Timișoara. Jandarmii au legitimat aproape 130 de persoane care vor fi amendate.

În Arad, unde incidența cazurilor de COVID depășește 5 la 1.000 de locuitori, sute de oameni, în mașini sau pe jos, au mărșăluit prin oraș. Protestatarii au aruncat cu petarde şi au purtat pancarte pe care scria „Vrem libertate” sau „Vrem să respirăm”.

Autoritățile au decis ca vinerea, sâmbăta și duminica, magazinele să se închidă la ora 18.00, iar deplasările în afara locuinței să fie interzise după ora 20.00 în localitățile cu o rată a infectării peste 4 la mie. Măsurile se aplică în fiecare zi dacă incidența trece de 7,5 la mie.

___________________________________________

București

În Capitală, protestatarii s-au adunat în Piaţa Universităţii şi au blocat circulaţia rutieră.

Un număr de 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.000 de lei, au fost aplicate în urma adunărilor publice desfăşurate în Capitală, în zona Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, pe timpul nopţii.

Arad

Câteva sute de tineri au participat, în noaptea de duminică spre luni, la un protest spontan în municipiul Arad, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia autorităţilor centrale de a interzice circulaţia după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.

Protestul a început aproape de miezul nopţii, când prin oraş au ieşit câţiva tineri cu maşinile şi au claxonat insistent pe străzi. Ulterior, acestora li s-au alăturat numeroşi alţi arădeni, iar cu toţii s-au adunat în Piaţa Revoluţiei, unde au scandat „Libertate”, „Fără mască” sau „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”. S-a scandat împotriva măsurilor decise recent de autorităţi privind limitarea răspândirii virusului -CoV-2 şi împotriva lui Raed Arafat.

În jurul orei 1,00, prin centrul Aradului mărşăluiau peste 400 de persoane, care au făcut opriri în faţa unor instituţii, inclusiv în faţa Spitalului Judeţean, scandând. Pe tot traseul, ei au fost însoţiţi de maşini care claxonau.

Protestul spontan a durat până în jurul orei 2,30 dimineaţa şi a fost supravegheat de forţe de ordine. Un prim protest organizat la Arad împotriva restricţiilor de circulaţia a avut loc vineri seara, când au participat peste 50 de persoane.

Galați

La Galați, peste 500 de oameni au mărşăluit în zona centrală a orașului după ora 22.00, când circulația este restricționată. Pe parcursul marşului, oamenii au fost însoţiţi de polițiști și jandarmi, iar protestul s-a încheiat după ora 1.00. Acţiunea de protest a fost una neautorizată, oamenii începând să se adune, iniţial, în cartierul Ţiglina I după care au pornit în marş, pe principalul bulevard al oraşului, bulevardul Brăilei până în faţa sediului Prefecturii Judeţului Galaţi.

Aici, mulţimea s-a oprit şi a blocat carosabilul, scandând împotriva guvernanţilor şi noilor restricţii impuse. Protestarii au cerut prezenţa prefectului la locul manifestării, dar acest lucru nu s-a întâmplat. 

Ulterior, oamenii s-au deplasat din nou pe bulevardul Brăilei, pe carosabil, până în faţa Spitalului Judeţean „Sf. Andrei” din Galaţi, acolo unde se află şi cea mai mare secţie ATI pentru pacienţii COVID. Manifestanţii au rămas în faţa unităţii sanitare mai multe zeci de minute, însă accesul ambulanţelor în şi dinspre spital nu a fost blocat. În jurul orei 1.30, mulţimea s-a dispersat, fără a fi înregistrate incidente.

Timiș

Câteva sute de cetăţeni au protestat, în marş, după miezul nopţii de duminică spre luni, împotriva noilor restricţii împotriva răspândirii COVID-19 impuse de autorităţi şi care au intrat în vigoare duminică seara.

Potrivit Jandarmeriei Timiş, au fost legitimate câteva persoane. Protestul nu a fost autorizat, fiind organizat pe reţelele de socializare. Oamenii s-au adunat în Piaţa Victoriei şi au mărşăluit spre Prefectură, Catedrală, apoi la locuinţa primarului Dominic Fritz, unde i-au cerut demisia. 
Participanţii au fost supravegheaţi de forţele de ordine, iar manifestaţia s-a încheiat fără incidente.

Constanța

Sute de persoane au participat, duminică seara, și în municipiul Constanţa, la un protest organizat împotriva noilor măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Protestatarii au scandat, pe platoul Instituţiei Prefectului, lozinci printre care „Masca jos”, „Jos Guvernul”, „Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, „Jos criminalii”, ei continuând să mărşăluiască pe străzile oraşului, transmiţând acelaşi gen de mesaje, dar şi cântând imnul naţional „Deşteaptă-te române”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite