Mii de pedofili în bisericile catolice din Franța. Raportul final despre abuzuri, care are 2500 de pagini, va fi publicat marți

4 octombrie 2021, 10:13

Timp de doi ani și jumătate, comisia independență a ascultat mărturii ale victimelor abuzurilor sexuale, prin intermediul unei linii verzi create special în acest sens, și a analizat arhivele bisericii, ale curților de jusție și poliției datând din 1950 încoace.

Au descoperit că, în tot acest timp, între 2900 și 3200 de preoți sau alți clerici au abuzat minori.

Este foarte dureros. În primul rând pentru durerea victimelor, dar și din cauza agresorilor. Sunt rușinat. Sunt șocat. Nu pot să înțeleg, a spus arhiepiscopul D’Ornellas.

Potrivit șefului comisiei, cifra de 3.000 de pedofili este minimă.

Cât despre numărul exact al victimelor abuzurilor sexuale, estimat la peste 10.000 de membrii comisiei, acesta ar putea să nu fie aflat niciodată pentru că mulți nu au raportat suferințele prin care au trecut, iar o parte dintre suspecți sunt decedați.

Comisia formată din 22 de avocați, medici, istorici și teologi a fost creată în februarie 2019 la îndemnul bisericii catolice din Franța, după ce Papa Francis a ordonat tuturor membrilor bisericii care șțiu de abuzuri să le rapoteze superiorilor.

Raportul final, care are 2500 de pagini va fi publicat marți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite