Mii de oameni în stradă, la Bilbao. Bascii vor reînceperea discuțiilor despre independență

19 noiembrie 2023, 12:08

Spaniolii au ieșit pe străzi în Bilbao pentru a-și apăra ceea ce ei numesc națiunea bască. Liderul partidului EH Bildu a făcut referire la manifestația convocată de Partidul Popular alături de Extremă Dreaptă în Madrid împotriva amnistiei, cărora le-a transmis că nu vor putea opri ceea ce este de neoprit. Acesta îi considera fasciști și chiar a făcut aluzie la Franco în discursul său.

ARNALDO OTEGI – secretar general EH Bildu: Pentru că atunci când fasciștii bat la ușă, singura prioritate este să-i oprim, singura prioritate este să-i oprim. Nu există trenuri de mare viteză, nu există alte lucruri, primul lucru este să protejăm oamenii, să protejăm muncitorii, să protejăm femeile, să protejăm națiunile.

La manifestație au participat în afară de naționaliștii basci, strângă republicană catalană, și delegații ale formațiunilor Sinn Fein, naționaliștii irlandezi, blocul naționalist din Galicia, Compromis – un partid de stânga al naționaliștilor valencieni sau Frontul pentru Eliberarea Palestinei.

 

RELATARE DE LA OANA DOBRESCU

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite