Mii de oameni în pericol la Galați! Sute de blocuri nu mai sunt racordate la sistemul de canalizare, iar reziduurile ajung în pământ

23 februarie 2019, 10:37

De zeci de ani, apa menajeră folosită de locatarii din sute de blocuri nu mai ajunge în canalizare și se duce direct în pământ. Nu e de mirare că sunt străzi care se surpă din senin și apar gropi în tot orașul.

În toamnă, un bloc cu 20 de apartamente s-a scufundat cu câțiva centimetri în doar câteva zile. Gălățenii povestesc că, de cele mai multe ori, miroase îngrozitor și în casă, și pe stradă.

Societatea locală de distribuție a apei a verificat până acum un sfert din blocurile din oraș, iar cifrele sunt îngrijorătoare. Peste 400 de blocuri sunt în pericol! Odată cu ele și toți locatarii, pentru că oricând apa menajeră poate contamina rețeaua de apă potabilă.

Potrivit legii, proprietarii sunt obligați să aibă grijă atât de imobil, cât și de dependințele acestuia. Dar de mulți ani, nimeni nu a mai făcut vreo reparație.

Asociațiile de proprietari au fost deja notificate și li s-a pus în vedere să înceapă cât mai repede refacerea țevilor. În caz contrar, riscă să fie amendate de poliția locala sau de Inspectoratul de stat în construcții.

Sancțiunile pot ajunge până la 20.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă