Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu lui Zsolt Torok. Sicriul cu trupul alpinistului este depus la Teatrul „Ioan Slavici” din Arad

19 august 2019, 19:42

Dincolo de nori. Așa și-a trăit majoritate celor 46 de ani din viață Zsolt Torok și tot de acolo a plecat și mai sus, în goana continuă spre înălțimi. Rude și cunoscuți sau simpli admiratori s-au adunat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, din centrul municipiului Arad, să-și ia rămas bun de la cel supranumit Micul Prinț.

De numele lui Zsolt Torok se leagă cea mai mare performanță a alpinismului românesc, escaladarea vârfului Nanga Parbat din Himalaya, înalt de 8.126 m, în 2013.

Tot Zsolt Torok a atins în premieră mondială Peak 5,în regiunea Makalu, la minus 25 grade și a pus steagul românesc în Alpi, Himalaya și Anzii Cordilieri.

Mii de arădeni au trecut de aseară prin holul teatrului Clasic „Ioan Slavici” să îi aducă un ultim omagiu.  Aici se află expus ;i pioletul cu care Zsolt Torok a cucerit în urmă 6 ani „acoperișul lumii”.

Alpiniștii care au cucerit munții împreună cu el își aduc aminte de profesionalismul lui Zsolt. Torok Zsolt deținea nenumărate recorduri naționale și mondiale.

Se căsătorise în urmă cu o lună și avea un băiețel din prima căsnicie. Luna viitoare ar fi împlinit 46 de ani.

Soția alpinistului a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că slujba de înmormântare va avea loc marți, de la ora 14.00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraș.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite