Mii de oameni din Marea Britanie locuiesc în blocuri izolate cu materiale inflamabile. Incendiul din Londra, pornit de la un frigider

23 iunie 2017, 23:47

Ancheta de la Londra relevă detalii şocante legate de modul în care a fost reabilitat turnul Grenfell, care a ars ca o torţă. Izolaţia şi panourile folosite pe învelişul exterior al clădirii cu 24 de etaje au picat toate testele de siguranţă făcute după incendiu.

79 de oameni şi-au pierdut viaţa. Poliţia se aşteaptă ca numărul să crească, iar unele victime să nu poate fi identificate. Căutările vor dura luni de zile.

Autorităţile britanice au dispus şi o examinare tehnică amănunţită a modelului de combină frigorifică Hotpoint, fabricat în perioada 2006-2009, de la care ar fi pornit totul. Deocamdată, cei care deţin astfel de aparate nu au fost sfătuiți să le scoată din priză. La anchetă participă şi compania-mamă, Whirpool, care deţine brandul Hotpoint în Europa şi Asia, precizează Reuters.

Mii de oameni sunt în pericol după ce s-a aflat că 11 blocuri turn din Marea Britanie sunt izolate cu materiale inflamabile, similare celor folosite la Grenfell. Se fac teste pentru sute de locuinţe sociale admninistrate de consilii locale, care ar avea acelaşi tip de izolaţie.

Pemierul Theresa May a alocat fonduri substanţiale pentru victimele incendiului şi a promis că nicio piatră nu va rămâne neîntoarsă în timpul anchetei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Urmari ale incendiului de la

Cine sunt tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor