Mii de oameni au participat la marșurile diversității și normalității din București

20 mai 2017, 14:04

ACTUALIZARE Telejurnal ora 19.00 Două mii de oameni au înfruntat ploaia din Capitală, ca să participe la Marşul Diversităţii, aflat la a 13-a ediţie. Manifestanţii – cu eşarfe, umbrele şi baloane multicolore – au vrut să-şi arate susţinerea pentru comunitatea LGBT. De asemenea, au protestat faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei, astfel încât familia să fie definită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Cu câteva ore mai devreme, 200 de persoane s-au adunat în centrul Capitalei, cu mesajul că familia tradiţională e în pericol. Din Piaţa Victoriei, participanţii la marşul normalităţii s-au îndreptat spre Patriarhie.

Unii participanţi aveau fotografii cu preşedintele american Donald Trump, pe îl consideră un model pentru cauza lor. Manifestanţii au desfăşurat un drapel tricolor, dar şi un banner cu mesaje în favoarea familiei tradiţionale.

Iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei, astfel încât familia să fie definită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, a fost votată, acum câteva zile, de Camera Deputaţilor. Propunerea a fost trimisă Senatului pentru dezbatere şi vot.

ORA 14.00 Participanții la Marșul Normalității spun că susțin familia tradițională, formată dintr-un bărbat și o femeie, a transmis Alex Costache, pentru Telejurnal. Ei vor să se precizeze clar în Constituție că familia înseamnă comuniunea dintre un bărbat și o femeie. Ei spun că nu au ceva împotriva homosexualilor, ci sunt împotriva propagandei gay și a căsătoriei între persoane de același sex.

Acest Marș al Normalității este organizat de câteva partide mici – de Noua Dreaptă, PRM și PRU – și are loc pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității și se va încheia la Dealul Mitropoliei.

Mai târziu va începe și Parada Gay, la Arcul de Triumf.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă