Mii de oameni au cerut independența Cataloniei într-un marș organizat în nordul Spaniei, la San Sebastian

14 august 2017, 08:34

Marșul a fost organizat la San Sebastian în sprijinul separatiștilor catalani, care pregătesc un referendum de independență. Activiștii basci au agitat steaguri ale regiunii și steaguri cu însemnele Cataloniei și au strigat lozinci în favoarea separării de Spania.

Manifestația a fost condusă de mai mulți membri ai formațiunii separatiste Bildu și, alături de aceștia s-au aflat și reprezentanți ai partidului anti-capitalist catalan CUP, care dorește desprinderea urgentă a regiunii de Spania.

Mireia Boya, reprezentant al partidului CUP: Din Catalonia suntem recunoscători pentru acest sprijin din partea bascilor. La 1 octombrie, aşa cum se ştie, vom avea un referendum de independenţă. Este important să câştigăm, dar şi să apărăm rezultatul său. De asemenea, avem sprijinul altor popoare din Spania, pe plan internaţional şi, în mod special, de la basci.

Executivul catalan pregătește un referendum de independență pe 1 octombrie, chiar dacă acesta este ilegal. La rândul său, premierul Mariano Rajoy încearcă să blocheze inițiativele pro-independență cu acțiuni în justiție, iar Curtea Constituțională a anulat mai multe legi aprobate de parlamentul regional al Cataloniei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite