Mii de morminte, scoase la vânzare în cimitirul din Oradea

2 februarie 2023, 18:05

Acţiunea de reconcesionare a locurilor de veci abandonate de aparţinători a început deja într-una dintre parcelele cimitirului. Înainte de reatribuirea mormintelor s-au făcut notificări, iar lista cu restanţierii care nu au achitat taxa de concesionare e afişată pe site-ul Administraţiei Domeniului Public. Evidența restanțierilor este actualizată lunar.

Autoritățile notifică aparținătorii prin scrisori recomandate. Procedura este reluată peste un an şi apoi se aşteaptă 90 de zile.

”La sfârșitul anului 2022 am identificat în cimitir 11 mii de locuri al căror titlu de concesiune a expirat și care sunt mare parte dintre ele și lăsate în părăsire”, spune Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea.

În cazul în care se ajunge la oseminte, există o procedura pentru amplasarea noului mormânt.

”Se sapă groapa la un metru și 50. dacă se ajunge cumva la osemite, 1.32, se coboară încă 50 de cm, osemintele vechi se bagă într-o pungă specială, se coboară încă 50 de cm, se pune pământ deasupra și se pune următorul sicriu”, explică Horia Burlău, administrator, Cimitirul Municipal ,,Rulikowski” Oradea.

Primele morminte reconcesionate sunt cele simple, fără lucrări de împrejmuire şi fără monumente funerare. După ce vor fi epuizate aceste locuri se va trece şi la desfiinţarea mormintelor marcate cu pietre funerare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă