Mii de migranți au plecat în marș spre capitala Mexicului. Ei vor proceduri mai rapide ca să primească azil în SUA

24 aprilie 2023, 16:14

Aproximativ 3 mii de oameni au plecat în marș din sudul Mexicului spre capitala țării. Ei cer desființarea Agenției Naționale pentru Migrație și închiderea centrelor de detenție pentru solicitanții de azil. Luna trecută la Ciudad Juarez 40 de oameni au murit într-un incendiu. Migranții, majoritatea din țării din America Latină, dar și din China și Asia de Sud Est, cer autorităților mexicane să simplifice procedura prin care să le fie soluționate solicitările de azil în SUA.

Grupul de migranți a plecat din Tapachula, în sudul Mexicului, unde se află și cel mai mare centru de procesare pentru migranți și despre care mulți spun că este o adevărat închisoare. Oamenii reclamă condițiile improprii în care sunt ținuți și faptul că sunt victimele violenței gardienilor.

În ultimii ani Mexicul a fost luat cu asalt de sute de mii de migranți din Venezuela, Honduras sau Columbia. Majoritatea vor să ajungă în SUA.

Luna viitoare administrația Biden este așteptată să elimine o prevederea impusă în perioada pandemiei și care permite agenților de frontieră americani să deporteze imediat orice migrant fără acte.

Peste 2 milioane de oameni au fost expulzați de pe teritoriu SUA doar într-un an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă