Mii de localnici și turiști au fost evacuați din insula Evia cu feriboturi și cu nave militare

9 august 2021, 18:51

Situația în nordul insulei Evia este extrem de dificilă de o săptămână. Peste 2500 de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor care au mistuit mii de hectare de vegetație, case și mașini. Limbile de foc unesc cerul cu pământul. Unii localnici s-au refugiat pe plajă și privesc flăcările de pe dealuri, alții au urcat rapid în feriboturi și nave militare. Aici sunt amenajate paturi pentru vârstnici, iar atmosfera este apăsătoare.

Lupta cu incendiile a continuat în timpul nopţii pe principalele fronturi din Evia, Attica şi în unele zone din Peloponez. La operațiuni participă pompieri, militari, poliţişti, paza de coastă şi pompieri din mai multe ţări, care ne ajută să salvăm vieţi, bunuri şi să limităm daunele produse mediului.

22 de țări, printre care România, ajută Grecia în lupta cu incendiile. Premierul grec le-a mulțumit tuturor că sunt aproape de țara să în aceste momente dificile.

UE a desfășurat prin mecanismul de protecție civilă 1000 de pompieri, 9 avioane și 200 de autospeciale și va suplimenta asistența.

Pe de altă parte, berze migratoare care traversează Grecia în drum spre nordul Africii au fost dezorientate de fum și flăcări și s-au rătăcit sau chiar au murit. Mai multe asociații de protejare a faunei sălbatice, dar și pompieri, au salvat mai multe viețuitoare din cercurile de foc și fum.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex