Mii de francezi au fost evacuați din calea incendiilor de vegetație. Lupta cu flăcările durează de câteva săptămâni. Mai multe case au fost distruse, iar o autostradă a fost închisă temporar

10 august 2022, 19:27

Peste 6 mii de hectare au fost distruse în mai puțin de 24 de ore în Gironde, un departament situat în sud-vestul Franței. Aproximativ 6 mii de persoane au fost evacuate preventiv.

La o primă evaluare, 16 case au fost distruse.

Porțiunea de autostradă dintre Bordeaux și Bayonne a fost închisă temporar din cauza fumului gros care afecta vizibilitatea. Tot în sud-vest, în Landes, au ars peste 200 de hectare, iar în Maine-et-Loire, în partea central-vestică, 1.200 de hectare.

Alte 3 incendii au fost semnalate în estul și sud-estul țării. În Aveyron, peste 3 mii de persoane au fost evacuate, în special turiști.

De câteva săptămâni, sute de pompieri, avioane cu tunuri de apă și elicoptere luptă cu flăcările. Misiunea este îngreunată de temperaturile foarte ridicate și de seceta prelungită.

Raphael Manavella, pompier: Aici udăm pământul pentru că suntem la limita dintre o zonă arsă şi una nearsă, şi încercăm să eliminăm toate micile focare, pentru ca atunci când plecăm din această zonă flăcările să nu izbucnească din nou în spatele nostru.

De la începutul verii, Franța a trecut prin trei valuri de caniculă, iar meteorologii spun că în următoarele zile vine un alt episod de temperaturi extreme.

Mai multe departamente sunt deja în alertă de caniculă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite