Mii de cititori în cea de-a patra zi a Târgului de carte Gaudeamus. Editurile oferă reduceri pe durata evenimentului, dar și pachete speciale pentru sărbători

25 noiembrie 2023, 20:30

La târgul de carte Gaudeamus Anastasia a venit pregătită în primul rând din punct de vedere financiar.

Daniel Șandru, președinte executiv, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc: Faptul că întreținem o lectură de fiecare seară și am început de la trei-patru ani cred că i-a dat cumva gustul pentru citit.

Când vine vorba de cărți, părinții nu prea le impun limite financiare copiilor.

În cea de-a patra zi a târgului de carte Gaudeamus, mii de cititori mari și mici s-au refugiat în standurile editurilor.

La târg cititorii își pot întâlni autorii preferați și ei împătimiți ai shoppingului de volume.

Radu Paraschivescu, scriitor: Eu cumpăr și din librărie, nu numai de la târg și îmi face plăcere. Sunt ca barcagiul care în mijlocul lacului își scuipă în palme. Dar reflexul e format, plăcerea e și ea acolo, nu știi ce să alegi.

Ana Blandiana, scriitoare: Îmi pare rău că se cumpără mai puține cărți și se citește mai puțin, iar tirajele noastre sunt mai mici decât înainte, dar în același timp cred că e un semn că există în societate și multe alte lucruri care îi atrag și de bine și de rău.

Toate editurile oferă reduceri pe durata târgului de carte, dar și pachete speciale pentru sărbători.

Claudia Fitcoschi, brand manager editură de carte: La editura noastră cele mai căutate domenii sunt literatura universală, literatura română, istoria, literatura pentru copii, literatura de călătorie. Aș mai menționa și domeniile de buzunar. Ce pot să vă spun din ce am observat de la colegii de la vânzări – se pleacă așa cu două sacoșe pline de noutăți, îndeosebi oamenii vin pentru noutăți, dar vin și pentru chilipiruri, pentru că avem și cărți la reducere

Târgul de carte Gaudeamus rămâne deschis până duminică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă