Mii de cadre medicale nevaccinate din New York rămân fără slujbă

28 septembrie 2021, 11:36

Termenul-limită până la care lucrătorii din spitalele statului New York ar fi trebuit să se vaccineze măcar cu o doză a expirat.

În cele 11 spitale publice din orașul New York lucrează 43.000 de medici, asistente, infirmiere și îngrijitori. Aproximativ 5000 nu s-au vaccinat.

La nivel de stat, sunt 450.000 de angajați în acest sector din care 16% nu sunt vaccinați.

Astăzi este o dată importantă care reflectă prioritatea mea de a opri răspândirea virusului. Am depăşit criza şi mergem mai departe. O putem face doar dacă se vaccinează toată lumea, dar mai ales cei care au grijă de cei bolnavi, a subliniat Kathy Hochul, guvernatoarea statului New York.

În unele spitale din statul New York, activitatea a fost restrânsă, iar unele operații au fost amânate chiar dacă această decizie le va afecta din punct de vedere financiar.

Pentru a acoperi o potențială criză de personal, autoritățile au în vedere angajarea unor cadre medicale din afara statului.

Cei care vor fi concediați pentru că nu s-au vaccinat nu vor fi putea beneficia de asigurarea de șomaj decât dacă dovedesc faptul că au fost internați într-un spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite