Se anunță iarnă grea pentru locuitorii din Capitală. Problemele cu apa caldă și căldura par fără sfârșit. Mii de bucureșteni din sectoarele 1, 2 și 3 reclamă că, în ultimele zile, sunt nevoiți să încălzească apă la aragaz ca să se poată spăla. În timp ce oamenii cer disperați soluții, iar șefii RADET spun că se fac reparații, noul ministru al Economiei avertizează: RADET ar putea intra luni în faliment.
Locuitorii din sectoarele doi și trei se plâng că de câteva zile nu au nici căldură și nici apă caldă.
Reprezentanții Radet spun că lucrează la "remodernizarea" magistralei doi, cea care a cedat anul trecut de nenumărate ori din cauza vechimii.
"Mâine seară se va reveni la normalitate. Este un lucru bun că lucrăm. Trebuie să înțelegem. Înțelegem disconfortul, dar atunci când nu lucrăm oamenii spun că de nu lucrăm și când lucrăm că de ce lucrăm", spune reprezentantul RADET, Alexandru Burghiu.
Probleme sunt și în cartierul Aviației și pe Bulevardul Iancu de Hunedoara. Seara, în orele de consum maxim, apa nu mai ajunge în locuințe.
Problemele ar urma să fie remediate până pe 15 noiembrie, spun reprezentanții RADET.
Noul ministru al Economiei, care a preluat oficial protofoliul,a trage însă atenția că RADET riscă să între în faliment.
"Eu vreau ca Primăria să fie foarte conștientă că s-ar putea, ca luni, instanța să declare falimentul RADET", a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.
Primarul Capitalei și administratorul judiciar al RADET contestă vehement afirmația ministrului.
"Nici vorbă de aşa ceva! Mie mi se pare că domnul ministru ori este prost informat, ori are ordin pe unitate să declare așa ceva", a declarat Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET.
Experții în domeniul energetic spun că bucureștenii au de suferit acum, în sezonul rece, din cauza că reparațiile nu s-au mai făcut în timpul verii, ca până acum.
Trei sferturi din rețeaua Radet este mai veche de 40 de ani și asigură agentul termic pentru 1,2 milioane de bucureșteni.