Mii de britanici și-au petrecut ziua de Crăciun așteptând la cozi uriașe pentru a se vaccina. În Portugalia, tulpina Omicron a devenit dominantă. Noi restricţii în Franţa

26 decembrie 2021, 14:37

Toate centrele de vaccinare din Marea Britanie au fost deschise în prima zi de Crăciun. Autoritățile medicale din Regat vor să se asigure că până la sfârșitul anului se vor vaccina cât mai mulți adulți. Unii dintre ei sunt la prima doză și au fost convinși să o facă de amenințarea noii tulpini.

În Portugalia, tulpina Omicron a devenit dominantă și rata de infectare este de 61,5 la sută. Medicii se tem că numărul cazurile zilnice ar putea depăși 30 de mii.

Și în China, țară de unde a început pandemia acum doi ani, autoritățile au anunțat cea mai mare rată de infectare din ultimele 4 luni. Majoritatea cazurilor au fost semnalate în nord-vestul țării, unde au fost luate deja măsuri drastice pentru a opri răspândirea bolii.

În Franţa, pentru a treia zi consecutiv au fost raportate peste 100 de mii de persoane infectate.
Guvernul francez plănuieşte ca certificatul Covid să nu mai fie eliberat decât pe baza vaccinării, nu şi a testării. În Hexagon deja nu se mai poate intra în cafenele, restaurante sau alte spaţii publice fără acest permis cerut şi în călătoriile interanţionale. Dupa 1 ianuarie, parlamentul va discuta introducerea super certificatului eliberat după 3 doze de vaccin fără de care accesul în cluburile de noapte va fi interzis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite