Mii de bolnavi infectați cu coronavirus, transportați cu ambulanța de acasă la spital și înapoi. Salvatorii din București-Ilfov, solicitați la maximum

15 octombrie 2020, 20:47

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov are pe fiecare tură în jur de 15 mașini care îi duc pe bolnavii cu forme ușoare de COVID-19 la evaluarea medicală și înapoi acasă.

Pompierii i-au mai ajutat cu 6 microbuze, însă, chiar și așa, parcul auto este insuficient.

Ciprian este unul dintre pacienții cu forme ușoare de COVID. Pentru a-și putea lua concediu medical, el a trebuit să meargă ieri noapte la spital pentru a fi evaluat de medicii infecționiști. Deși camera de gardă era aglomerată, investigațiile au durat mult mai puțin decât transportul.

Chiar dacă, printr-o minune, Ambulanța București-Ilfov ar rezolva problema mașinilor, tot ar mai avea nevoie de foarte mulți angajați. În prezent, 27 dintre oameni sunt pozitivi, iar 12 sunt în izolare.

Autoritățile le-au permis acum celor de la ambulanță să mai angajeze 141 de medici, șoferi și asistenți, pe o perioadă de 6 luni.

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 nu a dat bătăi de cap doar celor de la ambulanță. Deși are pe fiecare tură 45 de echipaje, SMURD București-Ilfov abia face față misiunilor pentru transportul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite