Mii de bărbați au fost arestați, într-o amplă operațiune a poliției indiene împotriva căsătoriilor cu minore. Practica este oficial interzisă, dar sute de milioane de copile sunt căsătorite forțat

Amplă operațiune a poliției din India împotriva căsătoriilor cu minore. Peste două mii de bărbați au fost arestați în doar 24 de ore într-un stat din estul țării. Asemenea mariaje ilegale sunt oficiate în aproape toate religiile, iar potrivit ONU India este ţara cu cele mai multe soţii minore, peste 220 de milioane.

04 Februarie 2023, 17:03 (actualizat 04 Februarie 2023, 19:38) Știrile TVR |

Căsătoriile cu minore sunt interzise prin lege în India, dar foarte mulți ignoră această prevedere, mai ales în statul Assam din estul țării unde, potrivit estimărilor oficiale, o treime din mariaje sunt cu minore. Acolo, poliția a demarat o amplă operațiune împotriva acestei practici.

G.P. Singh, şeful poliţiei din Assam: "În ultimele două zile am primit informaţii despre 4074 de cazuri în mai multe districte din Assam. În ultimele 24 de ore de când am început să verificăm aceste plângeri şi am arestat 2044 de persoane din diferite regiuni."

În unele regiuni din statul Assam, potrivit poliției, mai mult de jumătate dintre soții sunt fete minore, unele cu vârste sub 10 ani. Această practică este răspândită și încurajată și de liderii religioși de toate confesiunile și zeci dintre ei au fost la rândul lor arestați.

Oficialii din Assam vor continua aceste raiduri și estimează ca în curs de o săptămână să rețină până la 10 mii de bărbați.

India este, potrivit ONU, țara lumii cu cele mai multe soții minore, peste 223 de milioane. Un raport UNICEF din 2020 estimează că anual în India 1,5 milioane de minore sunt căsătorite forțat.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI