Mii de balcoane construite ilegal. Autoritățile se fac că nu observă pericolele

16 octombrie 2019, 19:38

Acesta este cazul unui bloc din Sectorul 4. Ca el, tot în aceeași zonă, mai sunt alte câteva zeci. Proprietarii se bucură pentru că au mai mult spațiu. Vecinii, în schimb, se tem pentru viața lor.

La o aruncătură de băț, în sectorul vecin, Sectorul 5, găsim mii de astfel de balcoane construite fără nicio formă legală. Unul dintre proprietari și-a mărit apartamentul cu încă o cameră cu balcon.

Balcoanele extinse şi anexele construite după bunul plac al unor locatari știrbesc imaginea oraşului și pun în pericol locatarii.

Fenomenul este unul național. Mii de astfel de balcoane periculoase sunt și în Galați.

Abia de un an Poliția Locală a început inventarierea lor, iar cei care au fost prinși în ilegalitate au fost amendați.

Din păcate, pentru construcțiile realizate între anii 1990 și 2000,  dreptul de a constata contravenții și de a aplica amenzi se prescrie în termen de 3 ani de la săvârșirea faptei.

În fiecare an, în Galați sunt depistați aproximativ 10 proprietari care încearcă să realizeze astfel de improvizații fără să aibă acordul specialiștilor în construcții.

Inspectoratul de Stat în Construcții ar trebui să îi depisteze pe cei care și-au extins ilegal apartamentele. Am solicitat Inspectatoratului un punct de vedere însă, până la ora difuzării reportajului la Telejurnal, nu am primit niciun răspuns.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă