Mihnea Constantinescu, un reper moral și profesional. Personalități din toate domeniile regretă moartea diplomatului

19 noiembrie 2018, 21:12

Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectați diplomaţi ai României. A contribuit la procesul de aderare a României în structurile euro-atlantice. Mihnea Constantinescu a fost membru al Consiliului Regal creat de Regele Mihai I

„Mihnea a fost fără întrerupere alături de noi, în momentele grele și în momentele fericite. Niciodată excesiv de optimst, niciodată înfrânt de veștile proaste sau de clipele de deznădejde, Mihnea a plecat la ceruri discret, așa cum a trăit, atent să nu stânjenească pe nimeni cu prezența lui”, a scris Casa Regală la aflarea tristei vești.

Un mesaj emoționant a fost publicat și de diplomatul român Sorin Ducaru: ” Mihnea Constantinescu a fost și va rămâne un REPER ȘI MODEL, UMAN ȘI PROFESIONAL neprețuit de care mai avem nevoie, atat generația mea, cat și cele care vin din urmă. Un OM a cărui inteligență și profunzime intelectuală nu erau depășite decât de ireproșabilul său caracter. Un PROFESIONIST a cărui expertiză și simț strategic nu au fost depășite decât de simțul datoriei și al loialității față de țară și față de bunul simț, de la care nu a abdicat niciodată.”

Ambasadorul ţării noastre în Franţa, Luca Niculescu, a scris  că România a pierdut un foarte mare diplomat. Iar noi am pierdut un foarte bun prieten. Mihnea Constantinescu, un om superior.

Fostul purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe Gilda Lazăr l-a caracterizat ca fiind „un reper pentru toți. Întotdeauna acolo, la nevoie. Mereu înțelept și echilibrat, de o seriozitate absolută și un umor subtil.”

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

A fost asistentul personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu, Mircea Geoană, Adrian Nastase și Călin Popescu-Tăriceanu, după care a îndeplinit funcţia de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite