Mihnea Constantinescu, un reper moral și profesional. Personalități din toate domeniile regretă moartea diplomatului

Personalitati din toate mediile deplâng moartea ambasadorului Mihnea Constantinescu. Un reper moral si profesional, si un prieten la nevoie. Asa a fost descris in sute de postari de cei care au lucrat cu el ori l-au cunoscut.

19 Noiembrie 2018, 21:12 (actualizat 19 Noiembrie 2018, 21:23) |
Mihnea Constantinescu, un reper
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectați diplomaţi ai României. A contribuit la procesul de aderare a României în structurile euro-atlantice. Mihnea Constantinescu a fost membru al Consiliului Regal creat de Regele Mihai I

"Mihnea a fost fără întrerupere alături de noi, în momentele grele și în momentele fericite. Niciodată excesiv de optimst, niciodată înfrânt de veștile proaste sau de clipele de deznădejde, Mihnea a plecat la ceruri discret, așa cum a trăit, atent să nu stânjenească pe nimeni cu prezența lui", a scris Casa Regală la aflarea tristei vești.

Un mesaj emoționant a fost publicat și de diplomatul român Sorin Ducaru: " Mihnea Constantinescu a fost și va rămâne un REPER ȘI MODEL, UMAN ȘI PROFESIONAL neprețuit de care mai avem nevoie, atat generația mea, cat și cele care vin din urmă. Un OM a cărui inteligență și profunzime intelectuală nu erau depășite decât de ireproșabilul său caracter. Un PROFESIONIST a cărui expertiză și simț strategic nu au fost depășite decât de simțul datoriei și al loialității față de țară și față de bunul simț, de la care nu a abdicat niciodată."

Ambasadorul ţării noastre în Franţa, Luca Niculescu, a scris  că România a pierdut un foarte mare diplomat. Iar noi am pierdut un foarte bun prieten. Mihnea Constantinescu, un om superior.

Fostul purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe Gilda Lazăr l-a caracterizat ca fiind "un reper pentru toți. Întotdeauna acolo, la nevoie. Mereu înțelept și echilibrat, de o seriozitate absolută și un umor subtil."

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

A fost asistentul personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu, Mircea Geoană, Adrian Nastase și Călin Popescu-Tăriceanu, după care a îndeplinit funcţia de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 1°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 5°C 5°C
CRAIOVA 6°C 9°C
BRASOV 0°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI