Mihail Neamțu: 3,5 milioane de oameni au socotit importantă tema familiei, în condiții de boicot. Florin Buhuceanu: Alianța PSD-BOR, o relație toxică pe care electoratul a sancționat-o

7 octombrie 2018, 22:18

Mihail Neamțu, scriitor: „La rezultatul acesta mi se pare important de reținut că 3,5 milioane de români au socotit, într-un context de propagandă foarte foarte agresivă, de boicot, au socotit că este importantă tema familiei. Deci undeva între 3 și 4 milioane de români socot că există elemente care-ți dau identitate și care nu țin de chestiuni materiale imediate și aceștia au nevoie de reprezentare. Din păcatele armele folosite împotriva acestui angajament civic au fost foarte greșit alese. Aceste extremisme retorice care au fost arma principală a boicotului au descurajat unii oameni. A fost un referendum care a fost contaminat politic. Nu văd în acele 3,5 de milioane de oameni doar psd-iști. Uitați-vă la județe: Suceava și Bihor sunt locuri unde lideri ai PNL și lideri creștin-evanghelici și ortodocși sunt implicați. Fără aceste voturi niciun viitor președinte nu se va descurca”.

Florin Buhuceanu, președinte ACCEPT: „Vă voi spune de ce au boicotat acest referendum: PSD a devenit fața acestui referendum, a fost principalul comunicator politic, a ținut să țină agenda în propriile mâini, a făcut repetate încercări de a repune această temă pe agenda politică și a creat o alianță complet netradițională între PSD și BOR. Acest vot este un refuz al acestei alianțe, completamente nefericită, care a făcut ca biserica să încerce să legifereze, atunci când vorbim de familii, fiecare dintre noi decide cine este familia noastră, cum ne trăim viața de familie, cine cu cine se căsătorește, nu e nici treaba PSD-ului nici a BOR-ului să ne spună cum să ne trăim viața. E un tip de relație toxică pe care electoratul a sancționat-o, a simțit imediat fariseismul politicienilor, adaug și PNL-ul în acest admirabil cortegiu, care, mai deunăzi, la braț cu ALDE predica despre valorile creștine și cum trebuie să ne apărăm instituția căsătoriei. De ce instituția căsătoriei trebuia apărată? Oamenii n-au înțeles nici până la ora 21.00 ce era cu acest referendum și de ce era nevoie de acest referendum”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite