Mihail Barîșnikov vine la Festivalul de Teatru de la Sibiu. „Nimic nu este mai important decât frumosul pe care putem să-l aducem”

Spectacol la Sibiu
Spectacol la Sibiu
9 iunie 2017, 19:18

Programul ediției din acest an continuă o ofertă culturală bogată, cu aproape 500 de evenimente, în peste 70 de spații – săli de spectacol, biserici, situri istorice, pub-uri.

Premiere și evenimente special la FITS 2017

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara prezintă „Controversa de la Valladolid”, regia Radu Jude.

Un experiment inedit la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, semnat Bobi Pricop –  „Un stejar”, cu Mircea Postelnicu și un actor invitat, care nu cunoaște textul și nu a văzut spectacolul în prealabil, fiind nevoit să improvizeze pe toată durata reprezentației.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a programat o nouă reprezentație a spectacolului „Metamorfoze”, în regia lui Silviu Purcărete, în data de 10 iunie, de la ora 21:30, la Fabrica de Cultură.

Tot în 10 iunie, de la ora 14.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „GONG” (sala etaj), a fost programată încă o reprezentație „MAL/PRAXIS”. Cea mai nouă producție a lui Bogdan Georgescu la TNRS este ultima parte a trilogiei #CâtDeDeparteSuntemDePeșterileDinCareAmIeșit?, după „Antisocial” și „#minor”, ale căror reprezentații vor avea loc în aceeași zi.

Teatrul Nottara București prezintă „Iarna”, în regia lui Mihai Măniuțiu.

Deșteptarea primăverii”, în regia lui Vlad Cristache. Spectacolul prezentat de Teatrul Mic aduce pe scenă și muzica live, intepretată de trupa românească de rock alternativ, „FiRMA”.

N-ai tu treabă!” o adaptare scrisă de Cătălin Ștefănescu, după „Dănilă Prepeleac” de Ion Creangă, pusă în scenă de Teatrul ACT, în regia lui Alexandru Dabija.

La Festival vine anul acesta și legendarul dansator Mihail Barîșnikov. Constantin Chiriac, directorul Festivalului, a dat toate detaliile despre ediția din acest an în emisiunea Cooltura de la TVR1.

FITS 2017, în cifre

Producătorii ediției din acest an se așteaptă la peste 600.000 de vizitatori, cu peste 4.000 de înnoptări asigurate doar de biroul logistică al festivalului.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reunește cel mai dinamic grup de voluntari din România, o comunitate de 600 voluntari locali, naționali și internaționali și aduce la Sibiu peste 200 de jurnaliști și bloggeri, atât din România, cât și din străinătate.

sursa

sibfest.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite