Mihai Tudose, despre situația lui Sevil Shaidehh și a Rovanei Plumb: Am o părere personală și o impunere ca șef al Guvernului

11 octombrie 2017, 12:58

După discuții, premierul Mihai Tudose a declarat că cea mai mare problemă este acum ca actul guvernare să se desfășoare în mod normal.

Așa cum și la justițiabili – cine greșește plătește – trebuie să existe și o răspundere a magistraților. În ceea ce privește partea guvernamentabilă a problemei, nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern care sunt azi într-un anumit tip de stres pe această problemă. Trebuie să înțeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfășoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un element important în acest program este atragerea de fonduri europene. Avem o realitate și o percepție, realitatea este că există prezumția de nevinovăție, au fost multe cazuri în care cei puși sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovați, cu viețile distruse sau oricum schimbate total, dar avem și o percepție, și percepția de la Bruxelles este alta ca cea de aici, dat fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona acesta de relație cu Bruxelles-ul, de aici apare problema. Am o părere personală, pe care v-am spus-o și o impunere ca șef al Guvernului, a subliniat premierul Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose a mai declarat miercuri, la Parlament, că nu a primit demisiile miniștrilor Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, vehiculați pe lista de remaniere a cabinetului.

Întrebat la Palatul Parlamentului dacă a primit demisiile miniștrilor vizați de remaniere Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, Tudose a negat. „Nu”, a răspuns acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă