Mihai Şora, Octavian Bellu, Larisa Iordache și Cristian Gaţu, colegi de bancă la Ora de caligrafie

11 septembrie 2019, 20:58

La Muzeul Cotroceni, mici și mari au luat loc în bănci la a treia ediție a evenimentului care pledează pentru ca arta scrisului de mână să figureze printre disciplinele obligatorii din programa școlara, dar și pentru educația fizică.

Cristian Gațu sau Ocatvian Belu au fost încântați de nivelul de dialog pe care l-au avut cu tinerii lor colegi de bancă.

Larisa Iordache a recunoscut că a ținut mult timp un jurnal de sportivă și a răspuns întrebărilor copiilor. Luiza, o fetiță silitoare, i-a descris pe cei care câștigă medalii pentru România.

Peste o lună, Mihai Șora va împlini 103 ani. Acesta i-a povestit lui Octavian Bellu că a făcut gimnastică la școală și i-a îndemnat pe copii să citească, să cunoască și să viseze.

„Faptul de a scrie citeţ e o dovada că îl respecţi pe cel care urmează să citească ceea ce ai scris. Dacă scrii neglijent, înseamnă că nu-ţi pasă de cel care vine acolo să vadă ce ai scris tu. Fiţi la fel de buni elevi, pe cum sunteţi buni sportivi. Cultivaţi-vă mintea şi corpul, Mens Sana In Corpore Sano, cum spuneau strămoşii noştri”, le-a spus Mihai Şora copiilor veniţi la Ora de caligrafie.

A avut un mesaj și pentru sportul românesc.

Aflată anul acesta la a treia ediţie, Ora de caligrafie este un eveniment organizat la Muzeul Naţional Cotroceni, în preajma începerii noului an şcolar.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite