UPDATE Mihai Leu a ieșit în decor, la Super Rally. Doi copii au fost răniţi. Reacția pilotului: „E ceva incredibil! Niște sentimente atât de urâte”. Primarul din Târgu Mureş anunță că nu va mai permite organizarea competiţiei în oraş

2 iulie 2022, 15:33

În timpul cursei, mașina pilotată de Mihai Leu a derapat și a lovit un gard de protecție. În spatele acestuia erau doi copii de 6 și 8 ani.

Multiplul campion de raliu Titi Aur spune că pilotul nu poate fi învinovățit pentru astfel de ieșiri în decor. Incidentele de acest fel se înregistrează uneori în curse, unde piloții merg mereu la limită pentru a câștiga.

Titi Aur: „Practic, pilotul, piloţii pentru a fi pe locul 1, pentru a fi pe locul dorit, pentru a câştiga sau pentru a avea timpi foarte buni, trebuie să meargă cât mai la limită, să solicite maşina, să fie cât mai la limită. Mai la limită înseamnă că accelerezi maxim, frânezi cât mai târziu şi încerci să faci fiecare viraj cu viteză maximă posibilă.

La raliul de la Târgu Mureș s-au întrecut 25 de piloți care au alergat pe un circuit stradal de 1,8 km.

Etapa face parte din Campionatul Național de Super Rally.

ACTUALIZARE Pe seară, Mihai Leu și soţia lui s-au întâlnit cu familia copiilor.

ACTUALIZARE Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat că nu va mai permite organizarea acestei competiţii în oraş şi nici a altora similare.

„Siguranţa copiilor noştri este cea mai importantă! În niciun caz nu voi mai permite organizarea Super Rally sau a unor evenimente similare în Târgu Mureş. Accidentul din această după-amiază a dovedit că, deşi organizatorii iau toate măsurile de precauţie, pericolul nu poate fi exclus. Unul dintre concurenţi a părăsit traseul stabilit, s-a izbit de gardurile metalice, iar doi copii au fost răniţi. Poliţia a deschis o anchetă penală în acest caz. În calitate de primar, solicit autorităţilor competente informaţii cu privire la acest incident”, a scris primarul Soos Zoltan pe Facebook.

ACTUALIZARE Reacție Mihai Leu, EXCLUSIV la TVR Info: „Aș face orice să se poată da timpul înapoi. Am vorbit cu mama copiilor. Bineînțeles că săracii s-au și speriat, este și normal. Unul dintre copii a avut o rană la picior. E ceva incredibil! Niște sentimente atât de urâte”, a declarat pentru TVR Info, Mihai Leu.

El a precizat că își dorește să-l cunoască pe micuțul rănit ușor.

ACTUALIZARE „În urmă cu puţin timp, la intersecţia Ştefan cel Mare cu Borsos Tamas, avut loc un accident. Un autoturism de curse condus de un bărbat, de 54 de ani, a acroşat un gard de siguranţă, rănind, totodată, doi minori, de 6 şi 8 ani, aflaţi după gard. Ambii copii au fost transportaţi la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Directorul sportiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Ioan Badiu, a declarat, pentru Agerpres, că incidentul s-a petrecut în ultima manşă de concurs în care au evoluat cei mai buni piloţi din campionat, Jerome France şi Mihai Leu, iar maşina condusă de Mihai Leu a fost scăpată de sub control.

„Monopostul a fost scăpat de sub control de către Mihai Leu, a încercat să o redreseze, a redresat-o pe moment, aşa ne-a spus domnul Mihai Leu, şi, din păcate, a lovit gardul de protecţie care este pe toată distanţa circuitului. Evenimentul a fost oprit, era chiar ultima manşă de concurs, nu mai avea sens să mai continuăm, ar fi fost doar de un restart pentru Jerome France, însă am decis să îl oprim. Mai erau câteva viraje de făcut. (…) Nu s-a impus internarea, concursul s-a întrerupt, nu a fost un incident grav”, a declarat Ioan Badiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă