Mihai I al României: Scopul unui Rege este să conducă astfel încât să ridice țara. Tot ce face e pentru țară, pentru că-și iubește țara

5 decembrie 2018, 14:16

Regele Mihai I al României: „Întâi de toate, noi, familia noastră,  a mea….suntem născuți pentru un anumit scop.  Avem o educaţie în acelaşi sens. Noi nu avem, să spun aşa, legături cu sforăriile astea, cu politica. Noi suntem complet în afară. […] Bineînţeles că ar trebui să fie o dictatură a legii.  Şi, când faci o lege, să te ţii de ea. Or, asta, într-un sens, este scopul nostru. Este ca să conducem într-un fel ca lucrurile să meargă bine pentru ţară, pentru populaţie, pentru toţi, ca ţara să se ridice la loc. Or, dacă totul e controlat politic şi sunt legaţi de politică tot timpul, fac ce le zice partidul. Ori noi nu avem nicio problemă de felul ăsta. Noi facem ce trebuie pentru ţară, ne iubim ţara. Suntem educaţi pentru acest lucru, avem o ţinută morală care este uneori greu de aplicat.”

Noi suntem cine suntem, suntem oameni ca şi ceilalţi. Avem o anumită datorie faţă de ţară, dar asta nu înseamnă că eşti acolo sus şi nu mai vezi nimic.  Noi putem foarte bine să intrăm într-un sat şi să-l luăm pe unul de braţ şi să-l pupi pe  faţă, asta nu înseamnă nimic. Asta înseamnă omenie: să te gândeşti la aproapele tău, să vezi mizeria în care trăieşte şi să încerci să faci să-i fie bine. Or, mentalitatea asta este foarte greşită, dacă te gândeşti că eşti aşa sus încât nu poţi să te apropii. De ce nu? Noi ne  putem duce oricând acolo, să vorbim cu oricare.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite