CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA

Mihai Gane, cel mai citit poet român din Spania, premiat la Târgul de Carte de la Madrid

Mihai Gane, cel mai citit poet din Spania, a fost distins cu diploma de excelenta pentru contributia adusa imaginii României în Spania. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de a 81-a ediții a Târgului de Carte de la Madrid, care acum a fost mai mare ca niciodată.  ICR a adus în fața cititorilor zeci de autori și traducători români de succes în Spania.

06 Iunie 2022, 19:09 (actualizat 06 Iunie 2022, 19:14) Știrile TVR |

Transmite Oana Dobrescu, corespondent TVR în Spania.

Peste 20.000 de persoane străbat zilnic parcul Retiro din Madrid pentru a parcurge cel mai mare târg de carte din lume care se întinde anul acesta pe o distanta de 1,3 km.

Silvia Marcu, stabilită de 30 de ani în Spania, a dat lovitura cu o carte de geopolitică.
Silvia Marcu, autoarea cărții „Geopolitică Rusiei și Europei Orientale”: „A început să se vândă foarte bine când Rusia a atacat Ucraina și oamenii au vrut de fapt să cunoască realitatea geopolitică din teritoriul Europei de Est, să cunoască frontieră, mișcarea umană”.

Gabriela Adameșteanu și-a lansat la târg „Vidas Provisionales” sau„Provizorat”, care face parte dintr-o trilogie.

Gabriela Adameșteanu, scriitoare: „Vârstele unei femei, adolescența, maturitatea, începutul senectuții,sunt încadrate în epoci istorice diferite”.

Și Gabriel Chifu a debutat pe piața spaniolă cu traducerea volumului „Punct și de la capăt”: Cartea încearcă să cuprindă 50 de ani de istorie românească și adevărurile de acolo se regăsesc și în dictatura franchistă din Spania.

Manuel Rico, președintele Asociației Colegiale a Scriitorilor din Spania: „Se traduc o serie de autori români în limba spaniolă care trezesc un mare interes în Spania. Ana Blandiana este deja aproape o autoare spaniolă”.
Maria Pop, directoarea ICR Madrid: „Am reusit sa realizam 20 de evenimente,  să invităm 12 autori și traducatori din România și din comunitatea de români, care este foarte numeroasă în Spania”.
O întâlnire așteptată a publicului la standul ICR a fost sesiunea de autografe a lui Mihai Gane, cel mai vândut poet din Spania.
George Bologan, ambasadorul României în Regatul Spaniei: „Mihai Gane participă activ la consolidarea infrastructurii culturale a Uniunii Europene. Avem nevoie de această infrastructură tocmai pentru a întări sentimentul de apartenență, sentimentul de identitate”.
La evenimentul organizat la Pavilionul Comisiei Europene, Mihai Gane a primit o diploma de excelență în semn de prețuire pentru imaginea adusă României.
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI