Mihai Fifor: Decizia CCR – o victorie pentru noi. Guvernul oricum merge în Parlament

Mihai Fifor
Mihai Fifor
18 septembrie 2019, 17:28

„Curtea Constituţională spune un lucru foarte limpede pentru toată lumea: preşedintele statului este obligat să respecte Constituţia, pentru că aici era problema care se dezbătea în ultimele zile. Prin urmare, în ceea ce ne priveşte pe noi este o victorie. Aşteptăm să vedem minuta de şedinţă de la CCR ca să putem să ştim exact cum formulează Curtea, cum motivează Curtea şi după aceea o să vă comunicăm”, a afirmat Fifor la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

El a adăugat că, oricum, Guvernul va merge în Parlament pentru un vot de încredere.

„Aveam la dispoziţie 45 de zile, aşa cum spune Constituţia, şi vom merge în Parlament. Niciodată nu s-a pus problema ca Guvernul Dăncilă să nu meargă în Parlament. Între timp aşteptăm să vedem pregătirile pentru moţiunea de cenzură ale Opoziţiei. Şi primul pas se pare că va fi această moţiune de cenzură cu care ne ameninţă de nişte luni bune. Aşteptăm şi moţiunea, noi suntem pregătiţi să mergem în Parlament fără niciun fel de problemă”, a subliniat Mihai Fifor.

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis pe tema refuzului şefului statului de revocare din funcţie a unor miniştri şi de desemnare a interimarilor. Totodată, judecătorii constituţionali au stabilit, referitor la desemnarea miniştrilor plini, că nu există conflict între premier şi preşedinte, iar şeful statului nu este obligat să semneze decretele de numire a acestora.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă