Mihai Fifor a condus prima şedinţă de Guvern în calitate de premier interimar

17 ianuarie 2018, 10:22

Premierul interimar, Mihai Fifor, le-a spus miercuri miniştrilor, în deschiderea şedinţei de Guvern, că este important de transmis cetăţenilor faptul că Executivul îşi face datoria fără niciun fel de problemă în această perioadă până la instalarea unui nou Cabinet la Palatul Victoria.

„Daţi-mi voie să încep această şedinţă de Guvern mulţumindu-vă tuturor pentru faptul că, în toată această perioadă, aţi depus eforturi în ministerele pe care le coordonaţi pentru ca activitatea să decurgă în mod normal. Suntem într-o şedinţă de Guvern absolut normală, în care lucrăm în temeiul legii, cu atribuţiile pe care le are un guvern în situaţia în care noi ne aflăm. Prin urmare, continuăm să gestionăm fără niciun fel de problemă activităţile administrative, curente pe care le avem şi vom face lucrul acesta fără niciun fel de problemă. De altminteri, sunt convins că în fiecare minister, aşa cum am vorbit cu fiecare dintre dumneavoastră, activitatea decurge normal şi cred că este important să dăm un semnal cetăţenilor României că Guvernul îşi face datoria fără niciun fel de problemă”, a declarat Mihai Fifor, în debutul ședinței de guvern.

ACTUALIZARE 13.00: Ședința de Guvern condusă de Mihai Fifor a început.

Guvernul ar urma să adopte un proiect de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.  Pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de miercuri figurează şi un proiect de hotărâre privind rechemarea unui consul general. Potrivit proiectului, consulul general al României la Rostov pe Don (Federaţia Rusă), Daniel Mihai Răşică, va fi eliberat din funcţie la cerere.

De asemenea, în cadrul reuniunii Guvernului va fi prezentată şi o informare cu tema ‘”Analiză privind evidenţa unică a organizaţiilor neguvernamentale cu statut de utilitate publică şi monitorizarea activităţii acestora pentru perioada exerciţiilor financiare 2014 – 2016 – acţiune prevăzută în Strategia Naţională Anticorupţie 2016 – 2020”.

Prima ședință de Guvern condusă de premierul interimar Mihai Fifor este programată să înceapă la ora 13.00.

Fifor și-a preluat atribuțiile de interimar, ieri, când a și făcut o vizită la Ministerul de Interne, unde a avut o discuție și cu ministrul Carmen Dan. Mihai Fifor a declarat marţi seară, referindu-se la situaţia din IGPR şi la o eventuală demitere a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, că acest lucru va fi analizat cu foarte mare atenţie astăzi.

Puterile interimarului la conducerea Guvernului sunt limitate. În această perioadă, Executivul nu poate adopta ordonanțe sau ordonanțe de urgență, ci doar hotărâri, astfel încât intituțiile statului să nu fie blocate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite