Ghidigital, episodul 0 | Mihai Constantin ne este „GhiDigital”, în noua rubrică a Telejurnalului TVR 1

23 septembrie 2021, 18:39

În ziua de astăzi, pe Internet putem să plătim impozitele, să luăm bilete de avion și cazarea de vacanță, să comandăm mâncarea care să vină la ușă, să facem transferuri bancare. Numai că, pe unde circulă banii, dau târcoale și hoții. Proverbul din bătrâni „nu tot ce zboară se și mănâncă” are un nou înțeles în era digitală. Ca să nu ne ia nimeni drept fraieri pe Internet sau cum să ținem portofelul digital bine închis aflăm din noua campanie a Telejurnalului TVR – GhiDigital, prezentată de jurnalistul Mihai Constantin.

Noua serie de materiale de educaţie digitală pe care Mihai Constantin ne-o propune în cadrul Telejurnalului TVR 1 de duminică seară va informa publicul cu privire la utilizarea curentă a instrumentelor digitale: servicii via Internet, diverse OTT, Social Media etc.

„Digitalul este atât de întrețesut în viețile noastre, încât e un bun moment pentru o evaluare de etapă. Ce ne-a adus tehnologia digitală până acum, ce capcane ne întinde, cum trebuie să o tratăm în funcţie de vârsta pe care o avem și ce ne rezervă un viitor în care inteligenţa artificială se apropie de filmele de la Hollywood. Dacă ai 10, 40 sau 70 de ani, GhiDigital îți va oferi o perspectivă personalizată despre lumea în care trăim”, ne promite jurnalistul Mihai Constantin, realizatorul şi prezentatorul rubricii.

GhiDigital va oferi informaţii educative pentru copii, dar şi pentru persoane în vârstă, materiale gen tutorial, clasamente ale riscurilor şi fraudelor via Internet, indicaţii de prevenţie şi conduită socială etc. „Vom încerca să transmitem informaţii chiar specializate sau complexe, dar într-o formă simplificată şi accesibilă publicului larg, indiferent de vârstă sau nivel de educaţie”, ne asigură Mihai Constantin.

Prima ediţie a scurtelor, dar de impact, materiale video informative sub genericul GhiDigital poate fi văzută în Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00, de duminică, 26 septembrie.

____________________________________________________

Dacă aveți copii de vârstă școlară, atunci știți că e aproape imposibil să nu le luați un telefon. Dacă nu au deja unul. Dar să-i lăsăm așa, de capul lor, în universul ăsta fără margini?

Cum putem să-i protejăm pe cei mici?

La întrebarea aceasta părintească, noi vrem răspunsuri profesioniste! Le căutam împreună, în rubrica #GhiDigital.

_______________________________________________________________

În ziua de astăzi, pe internet poți să îți plătești impozitele, să iți iei bilete de avion și cazarea de vacanță, să comanzi mâncarea care să îți vină la ușă, să faci transferuri bancare. Numai că, pe unde circulă banii, dau târcoale și hoții. Cum să ții portofelul digital bine închis, îți arătam în curând, la Telejurnal. În rubrica #GhiDigital!

________________________________________________________________

Oare ce o fi într-un telefon?

Ca să nu strici un aparat scump și sofisticat și ca să iți satisfaci și curiozitatea, facem noi o disecție în Telejurnal.

___________________________________________________________________

Ai auzit de fake news? Și apropo, de unde te informezi de obicei? Proverbul din bătrâni „nu tot ce zboară se și mănâncă” are un nou înțeles în era digitală. Ca să nu te ia nimeni de fraier pe internet, îți dăm o mână de ajutor.

_____________________________________________________________________

Hei, de unde ți-ai luat noua pereche de pantofi? De pe net!

Ce poți să cumperi sau să vinzi online și ce precauții trebuie să-ți iei mai întâi, deslușim împreună, în rubrica „GhiDigital”.

_______________________________________________________________________

„Fac prinsoare că ai chiar acum în mână un astfel de aparat. Sau este la cel mult o întindere de braț distanță. Dacă e așa, trebuie neapărat să ne vedem la GhiDigital.

În curând, în Telejurnal”.


_______________________________________________________________________

Oare ce știe Internetul despre mine? Dar, stai, ce înseamnă „internet”? Și la ce e bun? Pot să mă lipsesc de el?

Așa cum fac școala de șoferi înainte de a mă urca la volan, ar trebui să fac și cursuri de internet?

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite