Mihai Chirica a rămas fără funcţii în PSD. Primarul Iaşului: Mă simt în continuare membru PSD şi voi continua să merg pe drumul ăsta

22 februarie 2017, 14:24

ACTUALIZARE 16:47 Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Cred ca în jur de 90 la sută dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a d-lui Chirica. Fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă. O parte dintre colegi i-au cerut d-lui Chirica să-şi dea demisia singur din calitatea de membru de partid, dar asta ar fi atras şi pierderea mandatului de primar. Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere, care ar fi ieşit la vot într-o majoritate zdrobitoare”.

ACTUALIZARE 16:30 Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a rămas fără funcţii în PSD. De miercuri, el este simplu membru în Partidul Social Democrat.

Votul a fost unanim în Comitetul Executiv PSD.

Mihai Chirica: „Decizia a fost să rămân membru al PSD, fără funcţii de conducere politică. Votul a fost unanim. Sunt dezamăgit pentru că s-au spus foarte multe lucruri neadevărate faţă de ieşirile mele publice, care au fost repetate, în condiţiile în care, de exemplu, pe anumite fluxuri de ştiri se dădeau concluzii ale şedinţei, iar la noi a mai durat cel puţin o oră şi jumătate. A fost un act de dezinformare a preşedintelui partidului, în ceea ce priveşte atacul meu asupra PSD, atacul meu asupra guvenului Grindeanu, care nu s-a întâmplat niciodată. Sunt convins că au contribuit mai mulţi acolo şi asta este situaţia mea acum.

În ceea ce mă priveşte, proiectele Iaşului sunt deosebit de importante pentru comunitate şi proiectele politice sunt cele legate şi afiliate la PSD. Finanţarea va trebui să vină prin sursele Guvernului României şi ale fondurilor europene, asta depinde foarte mult de calitatea proiectelor. Mă simt în continuare membru PSD şi voi continua să merg pe drumul ăsta. Cred că va trebui să lărgim puţin cadrul comunicării, între mine şi preşedintele Dragnea, să exprimăm adevărurile care sunt rostite, nu cele care sunt aduse la urechile dumnealui. Prin urmare, cred că şi concluziile vor fi cât mai apropiate de realitate”.

ACTUALIZARE 14:20 În ciuda acestor apeluri la excluderea sa, se pare că nu se va merge pe această cale şi se doreşte doar suspendarea sa din funcţiile pe care le deţine în partid cea de preşedinte interimar al organizaţiei de Iaşi şi cea de vicepreşedinte la nivel naţional. El va fi suspendat din aceste funcţii şi va rămâne simplu membru de partid.

Primarul Iașiului, Mihai Chirica: Dacă ar fi fost o opinie care ar fi fost total deformată față de realitatea a ceea ce s-a întâmplat în guvernarea Grindeanu de până acum, cu siguranță că ar fi trebuit să-mi cer scuze. Dar domnul Grindeanu a înțeles că eu susțin guvernarea pe care el o face, l-am rugat să-și preia haina de prim-ministru, așa cum e normal. Până la urmă, ieri, s-a abrogat Ordonanța 13 prin 14. Am reușit să ne facem oarecum o imagine negativă la nivel internațional, ceea ce contează foarte mult, va trebui să punem umărul să o reparăm.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite