Mihai Anton Ricci: "Bunătatea, dreptatea, verticalitatea, credința în Dumnezeu fac din Regele nostru un personaj de anvergură planetară"

La reședința Regelui Mihai din Aubonne continuă pelerinajul. A trecut pe acolo și un grup de creștini sosiți tocmai de la Roma special pentru a aduce flori Majestății sale și pentru a aprinde o lumânare, a transmis trimisul special al TVR, Camelia Csiki. Din Franța a sosit și Mihai Anton Ricci, fost secretar al Principesei Margareta.

09 Decembrie 2017, 15:49 (actualizat 09 Decembrie 2017, 17:00) Știrile TVR |
Camelia Csiki transmite de la Aubonne pentru Ediția specială Ora Regelui
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"A fost un mare personaj istoric dacă ne gândim numai la acest episod - 23 august 1944 - care a scurtat durata conflagrației mondiale cu mai multe luni, 6 luni spun unii istorici, a salvat sute de mii de vieți, a permis ca să rămână din Armata Română suficient pentru a elibera Transilvania și merge și până la Berlin, la sfârșitul războiului", a subliniat Mihai Anton Ricci.

"Al doilea act istoric important pentru țară a fost implicarea suveranului și a familiei regale în acțiunile pentru obținerea aderării la NATO și la Uniunea Europeană", a adăugat el.

Fostul secretar al Principesei Margareta a arătat că păstrează "amintirea unui om în afara normelor, cu totul excepțional și prin anvergura și acțiunile istorice, dar și ca ființă umană". "Bunătatea, dreptatea, verticalitatea, credința în Dumnezeu fac din Regele nostru un personaj de anvergură planetară, recunoscut și admirat peste tot", a conchis el.

Fostul şef al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai propune canonizarea suveranului român

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 29°C
IASI 28°C 21°C
CLUJ 24°C 21°C
CONSTANTA 27°C 24°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 24°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI