Mihaela Cambei şi Andreea Cotruţa, fetele de aur de la Europenele de Haltere, visează la podiumul olimpic

18 aprilie 2023, 13:02

Cele două sportive din România şi-au împărţit în mod egal cele şase medalii de aur la Campionatele Europene din Armenia. Mai întâi, Mihaela Cambei a dominat concursul de la categoria 49 de kilograme, acolo unde a reuşit să stabilească un nou record european, după ce a ridicat 106 kilograme la stilul smuls.

Mihaela Cambei: Pentru asta muncesc de câțiva ani de zile încoace, la asta m-am focusat în ultimii ani, pentru a câștiga titlul și a reuși să iau o rentă, iar acum suntem acasă și acum ne vom pregăti pentru următoarele calificări, pentru a ajunge la Jocurile Olimpice.

Duminică a venit rândul Andreei Cotruţa să iasă la rampă. Sportiva din Botoşani s-a impus la categoria 55 de kilograme, câştigând la smuls cu 91 de kilograme, la aruncat, cu 110 şi la total, cu 201 kilograme. Cotruţa intenţionează ca în viitor să poată urca în categorie, pentru a ataca alte performanţe.

Andreea Cotruţa: Vreo cinci, ca să pot pune și alte kilograme pe bară și să fie bine. (n.r., întrebare: Cât trebuie să ridici la Paris pentru medalie?) La smuls – peste 105, iar la aruncat – peste 125, undeva cam pe acolo.

Pe lângă cele şase medalii de aur, România a mai cucerit trei medalii de argint şi două de bronz, prin Cosmina Pană şi Valentin Iancu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite