Mihaela Buzărnescu s-a calificat, de ziua ei, în finala turneului WTA de la Praga. O va întâlni pe Petra Kvitova

Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu
4 mai 2018, 16:33

Buzărnescu, desemnată cap de serie numărul 7 la Praga (37 WTA), s-a impus după un meci echilibrat, de 2 ore şi 24 de minute.

Ea va juca a doua finală WTA din carieră, după cea disputată la Hobart, la începutul acestui an.

Românca a început rău meciul cu Giorgi (26 ani, 48 WTA), care a condus cu 3-0, dar apoi Mihaela a revenit şi a egalat. Fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul. Italianca a reuşit un nou break la 5-4 şi a încheiat primul set după 44 de minute.

În actul secund, Buzărnescu a condus ostilităţile, a avut 4-0, Giorgi s-a apropiat la 4-3, dar românca a reuşit să închidă setul cu 6-3.

În decisiv, Giorgi a început cu break, dar Buzărnescu şi-a recuperat serviciul şi s-a mers cap la cap până la 3-3. Apoi fiecare a reuşit câte două break-uri. Italianca nu s-a desprins însă după ce a câştigat contra serviciului.

Buzărnescu a înclinat balanţa la 5-5 când şi-a făcut serviciul, iar apoi a profitat de două duble greşeli ale adversarei, încheind setul cu 7-5.

Giorgi a făcut nu mai puţin de 8 duble greşeli, faţă de 2 ale Mihaelei.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA, care îi vor aduce luni cea mai bună poziţie din carieră.

Românca va juca în finala de sâmbătă contra cehoaicei Petra Kvitova (10 WTA), a doua favorită, care a trecut în prima semifinală de chinezoaica Shuai Zhang, cap de serie 6, cu 7-6 (6).

Buzărnescu a jucat astăzi şi finala de dublu, alături de belarusa Lidia Morozova, contra favoritelor numărul trei, Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia).

Perechea româno-belarusă a fost învinsă cu 6-4, 6-2.

Favoritele numărul 3 s-au impus după doar 61 de minute de joc. Buzărnescu şi Morozova au fost recompensate pentru performanţa lor cu un cec de 6.400 dolari şi 180 de puncte WTA la dublu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite