Mihaela Buzărnescu, favorita 2, a ratat calificarea în finala turneului Bucharest Open. Irina Begu şi Andreea Mitu sunt în finală la dublu

21 iulie 2018, 18:13

Buzărnescu, singura româncă rămasă în competiţia de simplu, a început ezitant, nereuşind să îşi câştige serviciul în ghemul al treilea. La scorul de 3-2 pentru croată a avut o ieşire necontrolată, fiind atenţionată de arbitrul de scaun să nu mai profereze injurii, notează Agerpres.

Jucătoarea română a reuşit un break, însă pe final şi-a cedat propriul serviciu în ghemul al nouălea şi i-a permis adversarei să câştige primul set, 6-4.

(w500) Mihaela Bu

Martic a reuşit break-ul în setul doi în ghemul al nouălea, moment în care Mihaela Buzărnescu a avut o nouă cădere nervoasă. Antrenorul a încercat să o calmeze, însă jucătoarei române i-au dat lacrimile.

În ultimul ghem, croata nu a făcut nicio greşeală pe propriul serviciu şi a pus punct meciului după 1 oră şi 44 de minute.

În acest meci, Buzărnescu a avut 28 de lovituri câştigătoare şi 34 de greşeli neforţate, în timp ce Martici a avut 13 lovituri câştigătoare şi 14 greşeli neforţate. Jucătoarea română a avut 4 duble greşeli, faţă de doar una a adversarei sale.

Pentru parcursul său,  Mihaela Buzărnescu va primi 11.300 de dolari şi 110 puncte.

În finala programată duminică, Petra Martic o va întâlni pe letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 1, care e trecut de  Polona Hercog din Slovenia (N.8).

În proba de dublu, perechea Irina Begu/Andreea Mitu a câştigat duelul româncelor din semifinale cu Jaqueline Cristian şi Elena-Gabriela Ruse, scor 6-4, 3-6, 10-6, şi s-a calificat în ultimul act al turneului de tenis WTA de la București.

(w500) Elena-Gabr

În finală, Irina Begu şi Andreea Mitu vor întâlni perechea câştigătoare din semifinala Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru (România/N.1) – Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia).

Pentru Irina Begu este a doua finală de dublu consecutivă la BRD Bucharest Open, după ce anul trecut, când a făcut pereche cu Raluca Olaru, a reuşit să câştige trofeul.

Prin calificarea în finală Irina Begu şi Andreea Mitu şi-au asigurat suma de 6.400 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce perechea Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse va încasa 3.435 de dolari şi 110 puncte WTA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite