Mihaela Buzărnescu este racheta a doua în semifinala cu Franța din Fed Cup. Programul meciurilor

19 aprilie 2019, 17:38

Simona Halep – Kristina Mladenovic și Mihaela Buzărnescu – Caroline Garcia sunt meciurile de sâmbătă, 20 aprilie, pe zgura din Kindarena, sala din Rouen care găzduiește semifinala Grupei Mondiale a Fed Cup, Franța – România.

Meciurile de sâmbătă încep la ora 15.00, ora României, pentru ca duminică, de la ora 14, ora României, în ziua a doua a Fed Cup, să fie programate celelalte trei întâlniri: Simona Halep – Caroline Garcia, Mihaela Buzărnescu – Kristina Mladenovic și partida de dublu, Irina Camelia Begu/Monica Niculescu – Caroline Garcia/Kristina Mladenovic.

(w500) Programul

Căpitanul-nejucător al echipei feminine de tenis a României, Florin Segărceanu, a admis că a avut o decizie grea de luat în stabilirea rachetei a doua pentru partidele de simplu, dar a mizat pe Mihaela Buzărnescu datorită formei din ultimele săptămâni şi din antrenamentele de la Rouen.

”Aveam două opţiuni, nu a fost o decizie uşoară, dar în prima zi vom începe cu Mihaela şi apoi totul este posibil, în funcţie de scor, de ceea ce se întâmplă. Mihaela a avut o perioadă bună în ultimele două săptămâni, a arătat o formă bună în antrenamente, arată pregătită şi am decis să mergem pe mâna ei”, a declarat Florin Segărceanu după tragerea la sorţi de vineri.

(w500) Echipa Rom

Fără să o fi întâlnit vreodată pe Garcia, Buzărnescu se bate cu cea mai bine clasată franțuzoaică în al doilea meci din ziua inaugurală a semifinalei de la Rouen.  „Eu mă aștept la un meci foarte bun și voi da tot ce se poate ca să câștig” – spune Mihaela.

Lipsită de victorie în Grupa Mondială a Cupei Federației și învinsă în ambele meciuri jucate la Ostrava cu Cehia, Buzărnescu a fost titularizată de Segărceanu din două motive: este singura dintre românce cu meciuri disputate și câștigate pe zgură în 2019 și are un plus de 53 de locuri în fața Irinei Begu.

(w500) Echipa Rom

Segărceanu s-a declarat un pic surprins de alegerea Kristinei Mladenovic în locul lui Alize Cornet pentru a doua jucătoare de simplu a Franţei: ”Puţin (surprins), aş spune că da. Dar, explicaţia am auzit-o din partea căpitanului francez, că, probabil din punct de vedere al stilului de joc, Mladenovic este singura care poate să-i pună, într-o zi bună, probleme Simonei şi probabil din acest motiv. Mladenovic are un stil agresiv de joc şi în cazul în care are o zi bună, cu ajutorul spectatorilor, s-ar s-ar putea să reuşească acest lucru. Personal nu cred şi nu vreau să cred. Are un stil de joc cu serviciu puternic şi lovituri decisive”.

Căpitanul român nu a renunțat la perechea de dublu Begu/Niculescu, echipă care a bătut Cehia la ea acasă și care, într-un posibil meci 5, decisiv pentru calificarea în ultimul act al Cupei Federației, le-ar întâlni pe Mladenovic și Garcia, campioane la Roland Garros în 2016 și foste ocupante ale locului 2 mondial.

”Cu siguranță vor fi emoții mari, mai ales după ce se va cânta imnul”, a declarat racheta 1 a României, Simona Halep, după tragerea la sorți a întâlnirii din semifinalele Fed Cup, Franța – România.

Între 1.000 şi 2.000 de români sunt aşteptaţi să ia cu asalt Palatul Sporturilor Kindarena pentru a încuraja şi a susţine echipa României în tentativa ei de a se califica pentru prima oară în finala Fed Cup.

”Am auzit de 1.000, 1.500, acum de 2.000 de fani, oricum înseamnă foarte mult. Ne bucurăm, pentru că avem nevoie de o asemenea susţinere, deoarece ne aşteptăm din partea publicului francez să-şi susţină foarte bine echipa. Sunt foarte gălăgioşi şi atunci o să avem şi noi de partea noastră un avantaj”, a subliniat Segărceanu.

Simona Halep a primit, din partea ITF, premiul ”Heart Award”, ceremonia de decernare având loc în cadrul Dineului oficial al întâlnirii de Fed Cup, Franța – România, din semifinalele Grupei Mondiale.

România şi Franţa se vor înfrunta pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen, în Kindarena, pe zgură, în semifinalele Fed Cup. Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În Cupa Federației, România are deja 1-0 cu Franța, după dineul oficial.  La Rouen, Halep și colegele ei au impresionat cu ținutele rafinate și exclusiviste, create de un stilist italian preferat de Madonna și Monica Bellucci.

Fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a transmis un mesaj pe Twitter, în limba română, înaintea semifinalelor Franța-România și Australia – Belarus.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite