Mihaela Buzărnescu, povestea unei luptătoare. După ani de zile de accidentări și greutăți, sportiva intră în topul celor mai bune jucătoare ale lumii

6 august 2018, 21:13

„În urmă cu doi-trei ani, jucam turnee Futures și nu credeam că o să pot atinge acest nivel.  […] Sunt fericită că o să fiu pe afişul turneului de anul viitor, e ceva incredibil pentru mine!”, a declarat Mihaela la San Jose, ținând în brațe cel mai important trofeu de până acum.

O junioare impecabilă, un parcurs aproape perfect și o poveste care nu avea cum să dea greș – așa se vedea lumea Mihaelei Buzărnescu în 2005, când câștiga cel mai important turneu de juniori, Orange Bowl, chiar în fața Agnieszkai Radwanska.

La 18 ani, când era în topul mondial al junioarelor, a suferit o accidentare gravă la umăr și tenisul părea că va deveni doar amintirea unor vremuri frumoase.

Până în 2017 s-a chinuit undeva dincolo de locul 500 WTA, apoi a urmat explozia.

Aseară, blestemul pare să se fi risipit definitiv, odată cu finala câștigată la San Jose, 6-1, 6-0, cu Maria Sakkari. Primul triumf într-un turneu WTA și, totodată, accesul între cele mai bune 20 de jucătoare ale planetei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite