Mihaela Buzărnescu, învinsă în turul doi la Roland Garros de Serena Williams. Românca joacă și la dublu, alături de Patricia Țig

2 iunie 2021, 21:21

Meciul a durat două ore, iar Mihaela Buzărnescu a reuşit să îi ia un set Serenei Williams, în prima lor confruntare.

În primul set s-a mers cu serviciul până la 4-3 pentru Serena, moment în care americanca a făcut break, avantaj pe care l-a păstrat și a câștigat prima rundă cu 6-3.

În actul secund, jucătoarea noastră a salvat două mingi de break la 2-2, iar apoi a câştigat contra serviciului, desprinzându-se la 4-2. Williams a revenit şi a egalat, 4-4, iar la 5-5 a avut două şanse de break, anulate de Mihaela, care imediat a făcut break. Românca și-a adjudecat setul doi cu 7-5 și a trimis meciul în decisiv.

Setul trei a fost dominat categoric de Williams, care s-a desprins la 4-0 și, în ciuda unor lovituri spectaculoase ale Mihaelei, a câștigat cu 6-1.

(w500) Mihaela Bu

În acest meci, Miki a comis 7 duble greșeli, în timp ce Serena a reușit 5 aşi şi a avut două duble greşeli. Raportul mingilor direct câştigătoare a fost echilibrat (26-25 pentru Williams), la fel ca şi cel al erorilor neprovocate (28 Mihaela, 27 Serena).

Pentru accederea în turul doi, Mihaela Buzărnescu va primi un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA. Ea nu părăsește Roland Garros, ci  continuă la dublu, alături de Patricia Ţig, împotriva cuplului Lara Arruabarrena (Spania)/Caroline Dolehide (SUA).

În turul al treilea, Serena o va înfrunta pe conaţionala sa Danielle Collins, care a trecut  de Anghelina Kalinina (Ucraina), cu 6-0, 6-2.

În turul 1, campioana americană a trercut de o altă româncă, Irina Begu, scor 7-6 (6), 6-2.

România a rămas cu doar două jucătoare pe tabloul de simplu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea, ambele în turul al treilea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite