Mihaela Buzărnescu, de la antrenamente în sala unui liceu, în top 20 mondial. Sportiva începe sezonul la Hobart, unde este favorită principală

19 decembrie 2018, 21:45

În timpul celor două războaie din fosta Iugoslavie, fostul număr 1 mondial Ana Ivanović s-a antrenat la Belgrad într-o piscină olimpică, golită de apa care nu putea fi încălzită.

În Bucureşti, Mihaela Buzărnescu a avut şansa că tatăl ei, profesor de sport, avea acces la sala unui liceu bucureştean:

„Tăiam colţurile, sala respectivă fiind foarte rapidă şi neavând loc în spate, era foarte greu să mă deplasez. De aceea jocul meu era rapid şi luam mingea foarte devreme şi asta a fost un avantaj pentru mine”, spune Mihaela.

Dacă mama Mihaelei a fost arbitru de foaie la handbal, tatăl ei a practicat acest sport înainte să devină doctor în tenis: „În paralel a jucat și handbal. Ulterior a avut specializare în handbal și în tenis la facultate. Masterul făcut în tenis și doctoratul tot în tenis”, spune sportiva, despre tatăl ei.

Dacă nu ar fi făcut performanţă în tenis, Miki Buzărnescu nu s-ar fi lăsat convinsă de părinţi să practice handbal sau un alt sport de echipă: „Categoric nu aş fi jucat handbal sau atletism, nu mi-au plăcut niciodată alergările de rezistenţă. Sport de echipă nu-mi place. Aş fi făcut un sport individual, dar nu înotul. Aş fi foarte selectivă, poate volei.”

Mihaela Buzărnescu va începe noul sezon la Hobart, în Australia,  unde a jucat finala în 2018, deși se afla la prima participare.  A fost prima finală WTA din cariera Mihaelei, unde a fost învinsă de belgianca Elise Mertens.

Aflată pe locul 24 în clasamentul mondial, românca este anul acesta principala favorită a turneului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite