LUMEA AZI

Migranții revin în portul Calais, deși tabăra a fost desființată. Localnicii sunt dezamăgiți

6.500 de migranți au fost mutați, cu un an în urmă, din tabăra de la Calais. Într-o săptămână, zona era curată ca în palmă. "Jungla", cum căpătase numele acea tabără, fusese desființată. Dar iată că la Calais se instalează o nouă tabără, mai mică. Și mult mai dezorganizată. Dealtfel, localnicii așa îi spun: mini-jungla.

04 Noiembrie 2017, 08:45 (actualizat 04 Noiembrie 2017, 11:44) |

Lucrurile merg din rău în mai rău, spun localnicii din Calais, la un an după ce Jungla a fost desființată. Sunt dezamăgiți. Se așteptau ca în zonă să nu mai apară migranți.

Autoritățile păreau hotărâte, anul trecut, să îi mute pe toți în centre mici, răspândite prin țară. Dar au revenit.

În vechea Junglă erau 10.000 în momentele de vârf și oamenii din oraș se tem că încet-încet se va ajunge din nou la cifre insuportabile.

Oamenii din zonă vorbesc cu reținere. Își aduc aminte că, în prima Junglă, erau, totuși, bărbați în toată firea, cu familii întregi, era mai liniște, erau amabili.

Acum, toți sunt copii. Sunt mai agresivi. Camerele video instalate peste tot în zonă pe bani grei îi filmează când beau, se bat între ei, aruncă pietre în camioane să le forțeze să oprească, mulți comit infracțiuni.

Președintele Macron a cerut ca migranții să fie tratați cu demnitate și să fie urgentată procesarea cererilor de azil. Dar refuză instalarea oficială a unui nou centru de primire la Calais. Motivul: zona atrage ca un magnet migranții care vor să ajungă în Marea Britanie.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI