Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
VIDEO TELEJURNAL

Mierea românească pleacă la export în butoaie de 300 de kg. Apicultori dezamăgiţi de consumul intern

Doi teleormăneni pasionaţi de apicultură au pus bazele unei fabrici de prelucrare a mierii la Bragadiru. Mierea este colectată din toată ţara şi valorificată în special peste hotare. Românii nu ştiu să consume miere, o spun cu dezamăgire doi apicultori cu experienţă din Teleorman, care au construit o fabrică modernă de prelucrare a mierii cu bani europeni. Ei spun că se văd nevoiţi să exporte mierea podusă la noi în ţară, în cantităţi foarte mari.

23 Octombrie 2014, 09:29 (actualizat 23 Octombrie 2014, 09:30) |
Apicultură cu bani europeni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un medic și un inginer, doi apicultori cu experiență din Teleorman, şi-au unit forțele și au contruit o fabrică modernă de prelucrare a mierii. Totul a fost posibil cu bani europeni. Cei doi au înființat și o cooperativă a apicultorilor din județ, ce numără 400 de membri, a transmis Oana Danciu de la TVR Craiova.

Fabrica din Bragadiru prelucrează mierea de la 400 de apicultori.

Putem să prelucrăm în această fabrică până la 1.000 de tone, miere pe care o adunăm din toată ţara. Miere pe care o valorificăm, o parte, pe piaţa internă - piaţă internă care este slabă, lumea nu ştie să consume miere la noi şi preferă să cumpere miere ieftină din magazine; şi la export, restul - dar piaţa de export este foarte dificilă, a declarat apicultorul Vicenţiu Găvănescu.

Noi avem o mare dezamăgire, când această miere pe care o producem în ţara noastră trebuie să o exportăm în butoaie de 300 de kg. Ar fi mult mai util şi mult mai bine pentru copiii noşti, pentru români, să consume produsele naturale, a spus şi apicultorul Victor Bozeanu.

La Bragadiru sunt produse trei tipuri de miere pură şi o combinaţie de miere cu spirulină. Cei doi apicultori vor să-si extindă productia, iar mierea lor să poată trata şi alte afecţiuni.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 10°C
IASI 7°C 8°C
CLUJ 6°C 4°C
CONSTANTA 9°C 10°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 7°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 28 Ianuarie 2020, 06:23
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 27-01-2020
Deschidere: 10219.75
Maxim: 10221.68
Mimim: 10101.4
Variatie: -1.12%
FP
1.30
0%
TLV
2.62
0.57%
BRD
16.02
2.2%
SNG
37.00
0.67%
SNP
0.44
3.12%
SIF3
0.45
0.89%
SIF5
2.73
0.36%
SNN
15.00
0%
SIF4
0.93
0.85%
SIF2
1.77
1.96%
ARHIVĂ ȘTIRI