Mierea adevărată pierde teren în faţa altor îndulcitori sau a produselor contrafăcute de pe piața din România

27 februarie 2021, 20:20

Elena Nistor este apicultor de mai bine de 30 de ani și are aproape 200 de stupi de care se ocupă împreună cu soțul ei. Își vând produsele la târg, în fiecare sfârșit de săptămână. Anul trecut, spune ea, a fost unul dintre cei mai slabi.

Industria este în declin din cauza schimbărilor climatice, a substanțelor insecticide folosite la culturi și a dispariției albinelor. Micii productori spun că ar avea nevoie de mai mult sprijin din partea statului. În ultimii 5 ani, s-a redus la aproape jumătate numărul apicultorilor.

Pe piață există două tipuri de produse: mierea certificată ecologic și cea convențională, așa cum sunt, de exemplu, produsele pe care le găsim la târgurile de profil.

Comisia Europeană estimează o ușoară creștere a numărului de apicultori, prin implementarea unui program care le va aduce fonduri pentru dezvoltare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite