Miercurea Ciuc: Zeci de case mistuite de flăcări. 230 de persoane au rămas fără adăpost

8 ianuarie 2021, 07:19

Incendiul s-a manifestat de la început cu flăcări uriaşe şi mult fum. ISU Harghita a intervenit cu trei echipaje de pompieri, trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Câteva zeci de persoane au rămas fără locuinţe şi au fost cazate în două săli de sport.

Pompierii s-au luptat cu flăcările pentru a localiza incendiul, pentru că exista riscul de extindere la casele din vecinătate.

Prefectul judeţului Harghita, Ion Proca, a anunţat, într-un live pe Facebook, că în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va stabili, împreună cu Primăria şi cu Consiliul Judeţean, ce măsuri trebuie luate rapid în acest caz.

El a vorbit şi despre solidaritatea de care oamenii au dat dovadă, venind în sprijinul celor afectaţi de incendiu. La sala de sport „Eros Zsolt” locuitorii oraşului au adus numeroase ajutoare, de la saltele şi pături, până la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente.

„E un început de an furtunos, se vede, şi e şi prima probă de solidaritate atât de mare încât nu pot să nu îmi exprim bucuria că oamenii înţeleg ce înseamnă să vină repede în ajutorul celor năpăstuiţi”, a spus Ion Proca.

Despre solidaritatea locuitorilor oraşului a vorbit şi primarul Korodi Attila, care a arătat că cetăţenii au sărit în ajutor cu haine, încălţăminte, mâncare, ceai cald şi a punctat că este nevoie de un ajutor continuu în următoarele zile.

Primarul le-a mulţumit tuturor celor care şi-au oferit sprijinul, de la instituţii până la voluntari, şi a precizat că se va apela şi la un ajutor naţional, după ce se vor stabili necesităţile.

Pompierii au stabilit că focul a pornit de la un burlan de fum neizolat, amplasat lângă materiale combustibile.

Autoritățile sanitare iau în calcul și efectuarea de teste COVID în rândul sinistraților.

Deși aceștia au primit măști de protecție, distanțarea fizică nu a putut fi respectată în sala de sport unde fost cazate laolaltă sute de persoane.

Situația de la Miercurea Ciuc a intrat și în atenția președintelui României, care l-a sunat pe primarul municipiului Miercurea Ciuc pentru a-i transmite tot sprijinul, pe termen scurt şi mediu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă