Microfonul premierului israelian a rămas deschis și reporterii au putut auzi criticile la adresa Uniunii Europene

19 iulie 2017, 23:43

Summitul Vișegrad de anul viitor va avea loc la Ierusalim, la invitația lui Netanyahu. Bruxelles-ul nu vede cu ochi buni apropierea dintre Israel și grupul Vișegrad; se teme că cele patru țări, și așa rebelele Uniunii, ar putea submina unitatea clubului european în privinta deciziilor legate de Israel. De regulă, Bruxelles-ul critică Israelul în problema palestiniană.

Viktor  Orban: „Uniunea Europeană trebuie să aprecieze eforturile pe care Israelul le face pentru stabilitatea regiunii. Nu e doar interesul Israelului, ci şi al europenilor, pentru că israelienii ne protejează de noile invazii ale migranţilor.”

Benjamin Netanyahu: „Am sugerat, aşa cum a spus premierul Orban, să înfiinţăm un grup de lucru pentru a vedea cum putem lupta  împreună împotriva terorismului, împotriva  răspândirii terorismului islamic.

Întâlnirea a avut loc cu ușile închise, dar microfonul premierului Netanyahu a rămas deschis și reporterii au putut auzi, în căști, deși ieșiseră din sală, câteva comentarii acide la adresa Uniunii. E nebunie curată, a spus Netanyhu. Uniunea Europeană e singura asociație de țări din lumea asta care pune condiții politice Israelului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite