Micii pacienți de la Spitalul Județean de Urgență Buzău au pătuțuri noi datorită unor sponsori inimoși

21 iunie 2018, 20:06

În urmă cu 5 ani aceste scene erau obișnuite în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Pentru că patuturile vechi nu aveau elemente de siguranță, iar personalul era insuficient, copiii bolnavi erau legaţi de mâini şi picioare cu feşe de mobilier. Acum lucrurile s-au schimbat în bine datorită unor oameni inimoși.

Partea mobilă a paturilor vechi era aproape imposibil de coborât așa încât mămicile erau nevoite să ridice copiii peste grilajul de fier. În plus imaginea mobilierului defect și uzat moral era dezolantă. Acum vechiturile au dispărut din toate saloanele.

Schimbarea a venit după ce un consilier al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a ajuns cu copilul bolnav la spital. S-a îngrozit când a văzut condițiile în care erau spitalizați micii pacienți. A contactat o companie privată și i-a propus un parteneriat pentru schimbarea mobilierului.

Pentru cele 34 de pătuțuri noi din inox și saltelele, sponsorii au platit 70 de mii de euro. Consiliul Județean care administrează spitalul se bucură că i-au rămas bani și pentru dotarea altor secții.

În Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău jurnaliștii TVR au filmat acum 5 ani copii legați de zăbrelele paturilor. Cadrele medicale au dat vina pe mobilierul vechi. Medicul șef de secție și asistenta șefă au fost concediați. Alte două angajate de la Pediatrie au fost sancționate cu reducerea salariului pe două luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite