Micșorarea alocațiilor pentru copiii români cu părinți la muncă în Austria - reacția Comisiei Europene: Dacă angajaţii contribuie, trebuie să primească aceleaşi beneficii, indiferent de locul unde se află copiii lor

Comisia Europeană a reacționat după ce guvernul de la Viena a introdus o legislație care-i discriminează pe copiii celor aflați la muncă în Austria. Alocațiile copiilor români, bulgari sau maghiari ai căror părinți lucrează în Austria ar urma să scadă, lucru considerat incorect atât de către executivul de la Bruxelles, dar și de autoritățile de la București, care au anunțat că se vor adresa Curții Europene de Justiție în această speță. Amănunte în corespondența de la Lucian Pîrvoiu.

07 Ianuarie 2019, 22:05 (actualizat 07 Ianuarie 2019, 22:12) Știrile TVR |

În viziunea guvernului conservator austriac, alocațiile pentru copiii care au părinți care lucrează în Austria trebuie raportate la costurile vieții din țările respective, dacă acești copii nu se află alături de părinții lor, în Austria.

Mai exact, copiii români, bulgari sau maghiari își vor vedea alocațiile diminuate, în timp ce alocațiile pentru copiii aflați în Belgia sau Elveția ar urma să crească, potrivit costului vieții din aceste țări.

Situația nu este considerată normală de executivul de la Bruxelles.

Nathalie Vandystadt, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: "Indexarea beneficiilor familiilor nu este permisă de legislaţia eruopeană. Este şi o  problemă de non-discriminare. Dacă angajaţii contribuie la sistemul naţional de bunăstare, este de aşteptat ca ei să primească aceleaşi beneficii, indiferent de naţionalitate şi indiferent de locul unde se află copiii lor".

Ministrul roman de Externe, Teodor Meleșcanu, a luat act cu îngrijorare de această situație, care contravine legislației europene, fiind discriminatorie.

Speța poate ajunge la Curtea Europeană de Justiție în cazul în care Austria nu respectă valorile Uniunii Europene în materie.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 9°C
CRAIOVA 3°C 6°C
BRASOV 3°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI