Mișcare literară la sat. Agricultori, muncitori, învățători, farmaciști sau profesori își prezintă săptămânal creațiile literare la Cenaclul Literar din Homorâciu

13 februarie 2023, 17:54

Fenomenul reprezintă un exemplu pentru tinerele generații. Scriitorii vin la școală, vorbindu-le copiilor despre valoarea culturală a cărților, iar cei mici participă la cenaclu, citindu-și propriile creații.

Georgeta Anton și Lizeta Ionescu sunt două dintre membrele Cenaclului Literar din Homorâciu, județul Prahova. În fiecare săptămână, joia, de regula, se întâlnesc la căminul cultural cu ceilalți colegi din cenaclu. Unii au fost agricultori sau muncitori, alții învățători, farmaciști ori profesori. Fiecare își prezintă cele mai noi creații.

Maria Iordache este o scriitoare respectată în rândul mișcării literare din Homorâciu. Prima carte a tipărit-o în 2012, iar cea mai recentă, în 2016. Are o pensie de urmaș de 1.000 de lei, după soț. Sora ei i-a fost sprijin.

Iar despre această legătură de suflet le vorbește și elevilor, ori de câte ori este invitată la școală.

De altfel, Cenaclul Literar a devenit a doua școală pentru elevii din Homorâciu.

Fenomenul a început cu 15 ani în urmă.

Casa părintească a învățătorului Dumitru Ionescu este azi muzeu și un reper al satului. Iar drumul deschis de el spre cultură este continuat de fiii și fiicele satului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite